Web Sitemize Hoşgeldiniz, 27 Ocak 2020

3. Sınıf Fen Bilimleri Anadol Yayıncılık Sayfa 196, 197, 198, 199, 200 Cevapları


Şimdiki Yazımızda “3. Sınıf Fen Bilimleri Anadol Yayıncılık Sayfa 196, 197, 198, 199, 200 ÜNİTE SONU DEĞERLENDİRME SORULARI Cevapları” Konusundan Bahsedeceğiz

3. Sınıf Fen Bilimleri Anadol Yayıncılık Sayfa 196  

A. Aşağıdaki şemaların merkezine, altta kutucuklar içinde verilen ifadelerden uygun olanlarını örnekteki gibi yazınız.

3. Sınıf Fen Bilimleri Anadol Yayıncılık Sayfa 197  

B. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız.

1. Yılmaz, bir bitkinin yaşam döngüsünü gözlemliyor. Gözlem sonuçlarını bir rapor hâline getiriyor. Yılmaz’ın gözlem raporu aşağıdaki gibidir. Bitkinin yapraklarından bazıları döküldü, bazıları kurumaya başladı. Yılmaz’ın gözlem raporunun bu şekilde olmasının sebebi nedir?

Cevap: Sonbahar mevsimi gelmiş veya bitkiyi sulamamış olabilir. Bu yüzdem böyle bir durum oluşmuş olabilir.

2. Aşağıdaki varlıkları, canlı ve cansız varlıklar olarak sınıflandırınız.

Cevap:
CANLI: Sinek, ayı, karınca, maydanoz.
CANSIZ: Bardak, bilgisayar, kağıt ve çay.

3. Doğal ve yapay çevre arasındaki farklar nelerdir?

C. Aşağıda verilen şemadaki noktalı yerleri uygun ifadelerle doldurunuz.

Doğal Çevreyi Korumak İçin Yapılması Gerekenler

◗ Ağaçlara ve çimenlere zarar verilmemelidir. Yeşil alanlar artırılmalı, ağaçlandırma çalışmaları hızlandırılmalıdır.
◗ Sanayi tesislerinin atıkları arıtılmadan su kaynaklarına bırakılmamalıdır.
◗ Ormanlık alanlarda ateş yakılmamalıdır.

3. Sınıf Fen Bilimleri Anadol Yayıncılık Sayfa 198  

Ç. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz.

1. Seda yandaki görselde verilen varlığın canlı mı yoksa cansız mı olduğunu araştırıyor.
Seda, araştırma sürecinde bu varlıkla ilgili sorulan sorulardan hangisine “evet” cevabı vermelidir?
Cevap: A) Hareketi, dışarıdan gelen bir etkiyle mi gerçekleşir?

2. Bitkilerle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
Cevap: C) Bitkilerin büyüyüp gelişmesi için yalnız suya ihtiyaçları vardır.

3. Aşağıda görselleri verilen varlıklardan hangisi bir yönüyle diğerlerinden farklıdır?
Cevap: A) Kalem

3. Sınıf Fen Bilimleri Anadol Yayıncılık Sayfa 199  

4. Temiz bir çevreye sahip olmak için aşağıdakilerden hangisini yapmamalıyız?
Cevap: B) Piknik yaptıktan sonra çöplerimizi piknik alanında bırakmalıyız.

5. Yapay çevreyle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
Cevap: A) Doğada kendiliğinden bulunur.

6. Aşağıda verilen davranışlarda bulunan öğrencilerden hangisi, yaşadığı çevreyi tanımamaktadır?
Cevap: C) Okuduğu okul ve yaşadığı ev arasındaki kaldırımların yerini bilmeyen Hasan.

7. Aşağıdakilerden hangisi yapay çevredir?
Cevap: B) Okul

3. Sınıf Fen Bilimleri Anadol Yayıncılık Sayfa 200  

8. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
Cevap: C) Yiyecek ve içecek atıklarını sokaklara atmalıyız.

9. Aşağıdakilerden hangisi doğal anıt değildir?
Cevap: A) Atatürk Barajı

10. İnsanların kışın soğuktan korunmak ve barınma ihtiyacını karşılamak için yaptıkları yapay çevreye ne denir?
Cevap: B) Ev

11. • Piknik alanlarına çöp atmamalıyız.
• Fabrika bacalarına ve otomobil egzozlarına filtre takmalıyız.
• Boş arazileri ağaçlandırmalıyız.
Yukarıda verilenlerden kaç tanesi doğal çevreyi korumak için yapılması gerekenlere örnektir?
Cevap: C) 3



BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAS

Yorumlar

Henuz yorum yapilmamis.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.