Web Sitemize Hoşgeldiniz, 01 Haziran 2020

3. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Yayınları Sayfa 33-34-35 Cevapları


Bu Sayfada 3. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Yayınları Ders Kitabı Sayfa 33-34-35 Cevaplarını Paylaştık.

Aşağıda verilen soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

I. Magellan
II. Binini
III. Kepler

1- Yukarıda verilenlerden hangileri Dünya’nın şeklinin küreye benzediğini söylemiştir?

Cevap: C) I, II ve III

2- Dünyanın uzaydan çekilmiş fotoğraflarında mavi görünen katman aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap: A) Su katmanı B) Hava katmanı C) Kara katmanı

Öğretmen, öğrencilerinden Dünyanın iç kısmında bulunan katmanların isimlerini bir kâğıda yazmalarını istemiştir.
3- Buna göre hangi öğrenci öğretmenin sorusunu doğru cevaplamıştır?

Cevap: B) DUYGU (İç çekirdek Dış çekirdek Manto Yer kabuğu)

4- Ankara’dan kalkan bir uçak sürekli aynı yöne doğru gittiğinde tekrar Ankara’ya ulaşır.
Bu durum aşağıdakilerden hangisini ispatlar?

A) Dünyanın yüzeyinin sularla kaplı olduğunu
B) Atmosferin Dünyanın katmanlarından biri olduğunu
Cevap: C) Dünya’nın şeklinin küreye benzediğini

5- Aslı; Dünya’nın kara katmam ile ilgili bir poster hazırlayacaktır. Buna göre Aslı, hazırlayacağı posterde aşağıdaki görsellerden hangisini kullanabilir?

A)Deniz Cevap: B)Dağ C)Gökyüzü

6- Yandaki model ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

A) Dünyanın şekli küreye benzer.
B) Dünya katmanlardan oluşur.
Cevap: C) Dünyanın en iç kısmında yer kabuğu bulunur.

7- Buse, 72 parçaya ayrılmış yandaki dünya haritasında karaları yeşil, suları ise mavi renk ile boyayacaktır. Buna göre Buse aşağıdakilerden hangisini söylemiş olamaz?

A) Dünyanın yüzeyi karalar ve sularla kaplıdır.
Cevap: B) Karalar, sulara göre daha geniş bir alan kaplar.
C) Yaptığım boyamada mavi boyayı daha fazla kullandım.

8- Dünyanın yüzeyinden merkezine yolculuk yapılabilseydi bu yolculukta sırasıyla hangi katmanlardan geçilirdi?

A) Yer kabuğu – iç çekirdek – Dış çekirdek – Manto
B) Manto – Dış çekirdek – Yer kabuğu – İç çekirdek
Cevap: C) Yer kabuğu – Manto – Dış çekirdek – İç çekirdek

9- Yukarıda numaralandırılarak verilen canlılar Dünyanın hangi katmanında yaşar?

Cevap: A) Su katmanı, Kara katmanı
B) Hava katmanı, Su katmanı
C) Kara katmanı, Hava katmanı

• Gözümüzle göremeyiz ama etkisini hissederiz.
• Kara ve su katmanı ile temas hâlindedir.
10- Yukarıda verilen bilgiler hangi katmana aittir?

A) Manto B) Dış çekirdek Cevap: C) Atmosfer

11- Üzerinde canlıların yaşadığı katman aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap: A) Kara katmanı B) Atmosfer C) Su katmanı



BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAS

Yorumlar

Henuz yorum yapilmamis.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.