Web Sitemize Hoşgeldiniz, 07 Aralık 2019

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Tuna Matbaacılık “Küresel Bağlantılar-Neler Öğrendiniz” Cevapları


Şimdiki Yazımızda “4. Sınıf Sosyal Bilgiler Tuna Yayınları “Küresel Bağlantılar-Neler Öğrendiniz” Cevapları Sayfa 196, 197”  Konusundan Bahsedeceğiz

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 196 Cevapları  

A. Aşağıda verilen cümleleri kutucuklardaki sözcüklerden uygun olanlar ile tamamlayınız.

1. Ülkemiz doğuda İran ile komşudur.
2. Ugroiskola Macar çocuklarının oynadığı oyunlardan biridir.
3. Başkenti Tokyo olan Japonya Asya kıtasının doğusunda yer alır.
4. Japon yemeklerinden suşi şerit hâlinde kesilmiş balıkların kurutulmuş yosuna sarılmasıyla hazırlanır.
5. Finlandiya’da gökyüzünün geceleri de güneşli olduğu döneme ruska denir.
6. Geleneksel Japon oyunlarından olan go kareli bir tahta üzerinde oynanır.
7. Türkiye’nin Suriye. sınırı, en uzun kara sınırıdır.
8. Ülkeler dış ticaretlerini sınırlarındaki gümrük kapıları üzerinden gerçekleştirir.

B. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanlara “Y” yazınız.

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 197 Cevapları  

C. Aşağıda komşularımız olan ülkeler ve gümrük kapılarımızdan bazıları verilmiştir. Verilenleri inceleyiniz ve her bir gümrük kapımızın başındaki kutucuğa ilgili olduğu komşu ülkenin numarasını yazınız.

Habur-Irak
İpsala-Yunanistan
Kapıkule-Bulgaristan
Nusaybin-Suriye
Sarp-Gürcistan
Gürbulak-İran
Dilucu-Nahcivan

Ç. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1.  Aşağıdakilerden hangisi Türk Cumhuriyetlerinden biri değildir?
Cevap: A) Gürcistan

2. Ülkelerle ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: D) Yunanistan, bir ada ülkesidir.

3. “Bu ülkenin en meşhur yemeği dana eti ve soğanla yapılan gulaştır.” Yukarıdaki sözü söyleyen biri aşağıdaki ülkelerden hangisini anlatmaktadır?
Cevap: C) Macaristan

4. “Türkiye ile …………………………….. kendilerini iki devlet bir millet sözüyle ifade etmektedirler.” Verilen ifadedeki noktalı yere hangi ülkenin adı yazılmalıdır?
Cevap: A) Azerbaycan

5. Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi aşağıda verilen Türk Cumhuriyetlerinden hangisinde bulunmaktadır?
Cevap: B) Kazakistan

D. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız.

1. Sizden ülkemiz ile Türk Cumhuriyetleri arasındaki ilişkileri geliştirmeye yönelik önerilerde bulunmanız istenseydi neler önerirdiniz?
Cevap: Ticari faaliyetlere daha fazla önem verme, askeri olarak birbirimize destek olma, turizm faaliyetlerini artırma.

2. Sizce ülkemizi diğer ülkelerden ayıran en farklı kültürel unsur hangisidir? Neden?
Cevap: Bence, ülkemizin diğer ülkelerden ayıran en farklı unsur tarihimizdir. Çünkü, şanlı bir tarihe sahibiz. Tarihimizde, nice dönüm noktaları, nice savaşlar yaşanmış ve bunlardan zaferle ayrılmayı başarmışızdır. Bu da tarihimizi diğer ülkelerin kültürel unsurlarından farklı kılmaktadır.

3. Farklı kültürlere saygı gösterilmediğinde ortaya çıkabilecek sonuçlar neler olabilir?
Cevap: Farklı kültürlere saygı duyulmadığından toplumsal birlik ve beraberlik sağlanamaz. Bunun yanında çeşitli tartışmalar, çatışmalar ve ayrışmalar yaşanır. Ayrıca, özgürlüklerin yaşanması konusunda da sıkıntılar yaşanır.

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Tuna Yayınları Ders Kitabı Cevapları İçin Tıklayın!



BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAS

Yorumlar

Henuz yorum yapilmamis.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.