Web Sitemize Hoşgeldiniz, 21 Kasım 2019

4. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Resimdeki Kuşlar Dinleme/İzleme Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Resimdeki Kuşlar Metni Etkinlikleri Soruları ve Cevapları Sayfa 252, 253, 254, 255, 256, 257

1. Etkinlik

Şiiri dinlerken aşağıda şiirin boş bırakılan yerlerini doldurunuz.

Kuşlar çiziyor annem
Resimlerinde,
Bakışları ürkek serçeler,
Su içen güvercinler çiziyor.
Kuşlar çiziyor annem,
Resimlerinde,
Göç eden kırlangıçlar

Geniş kanatlı martılar boyuyor
Sergiler açıyor annem,
Kuşlar, çerçevelenmiş resimlerinde.
Annemse gülümsüyor,
Yaptıkları beğenildikçe.
Elimde yarım simidimle
Kuşları beklesem de…
Çıkıp çerçevelerden,
Gelmiyorlar elime.

2. Etkinlik

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip tahminlerinizin doğruluğunu sözlükten kontrol ediniz. Kelimelerle birer cümle kurunuz. Kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

3. Etkinlik

Soruları metne göre cevaplayınız.

1. Resim yapan kimdir?
Cevap: Resim yapan, şairin annesidir.

2. Resimlerde hangi varlıklar çizilmiştir?
Cevap: Kuş, serçe, güvercin, martı ve kırlangıç.

3. Kuşlar resimde nasıl çizilmiştir?
Cevap: Ürkek, sevgi saçan olarak çizilmiştir.

4. Anne, niçin gülümsüyor?
Cevap: Yaptığı resimlerin beğenilmesinden dolayı gülümsüyor.

5. Çocuk, resimlere bakarak ne olmasını hayal ediyor?
Cevap: Çerçevelerinden çıkıp elindeki simidi yemelerini hayal ediyor.

4. Etkinlik

Metne uygun farklı başlıklar belirleyiniz.

“Kuşlar”

“Kuş Sevgisi”

“Annemin resimleri”

5. Etkinlik

Metnin konusunu ve ana duygusunu belirleyiniz.

Konu: Şairin annesinin, çeşitli kuş resimleri çizmesi.
Ana fikir: “Kuşlara sevgi beslenmelidir.”

6. Etkinlik

İmza örneklerini inceleyiniz. Siz de kendinize has bir imza belirleyiniz.

Cevap:Kendi imzanızı belirlemelisiniz.

7. Etkinlik

Görsel, metinde aktarılan anlama nasıl katkı sağlamaktadır?

Cevap: Gölsel, metinde anlatılanı daha iyi anlamamızı sağlamaktadır.

8. Etkinlik

“Sanat altın bileziktir” atasözünü açıklayınız. Konuşmalarınızda kullandığınız kelimelerin anlamlarına uygun olmasına özen gösteriniz.

Cevap: Sanat bir kimsenin bir işi en iyi bir biçimde her yerde ve şartta yapmasıdır. Bir sanatı olan insan aç ve açıkta kalmaz, geçimini sağlar. Her şey gün gelir değerini yitirebilir, ancak sanat, değeri hiç eksilmeyen bir varlıktır.

9. Etkinlik

Görsellerle ilgili düşüncelerinizi yazınız.

Cevap: Atatürk, sanata, sanatçıya ve sanat eğitimine büyük önem vermiştir.Bu yüzden sanat konusunda birçok çalışmada bulunmuştur.

10. Etkinlik

Atatürk’ün sözlerini kendi yazı stilinize göre yazınız.

• Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.
• Sanatkâr, toplumda uzun çaba ve çalışmalardan sonra alnında ışığı ilk duyan insandır.
• Bir milletin yenileşmesinde ölçü, musikide değişikliği alabilmesi, kavrayabilmesidir.

4. sınıf Türkçe MEB Yayınları Ders Kitabı Cevapları İçin Tıklayın!



BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAS

Yorumlar

  1. Buse Arslan dedi ki:

    Çok güzel ama bir yeri yanlış olmuş kitapta ana duygu yaziyi ama burda ana fikir yazıyo ama güzel

  2. Anonim dedi ki:

    İşime yaradı

  3. götü büyük dedi ki:

    çoook sağıl adınız nedir

  4. Yağmur dedi ki:

    İşime trk okul aşkı yarıyor sağolun İyiki varsınız var olun

  5. Anonim dedi ki:

    Çok iyi Kopya

  6. Pırıl aşık dedi ki:

    Ben bir öğretmenim ve bunu çok beğendim??

  7. Masal dedi ki:

    Ders etkinlik persormansım 100 oldu.thank you

  8. Ipek dedi ki:

    Tsk cok guzel ogretmen cevabimi cok begendi???????

  9. Merkez dedi ki:

    Çok teşekkürler

  10. İrem❤ dedi ki:

    ÇOK BEĞENDİM ELLERİNİZE SAĞLIK

  11. Rine dedi ki:

    Çok güzel bir Kopya olmuş eline sağlık canım benim adınız nedir yoruma atarmısınız

  12. Salihbey dedi ki:

    Çok iyi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.