Hata! Javascript'inizi açınız
Web Sitemize Hoşgeldiniz, 14 Ekim 2019

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi MEB Yayınları Sayfa 98, 99, 100 “Hz. Muhammed ve Aile Hayatı-Ünitemizi Değerlendirelim” Cevapları



Şimdiki Yazımızda “5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 98, 99, 100 Cevapları”  Konusundan Bahsedeceğiz

5. Sınıf Ders Kitabı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi MEB Yayınları Sayfa 98    

A. Aşağıdaki açık uçlu soruları cevaplayınız.

1. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) çocuklarının isimlerini yazınız.
Cevap:
Zeynep
Kasım
Rukiyye
Ümmü Gülsüm
Fatıma
Abdullah
İbrahim

2. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) ailesinin güzel davranışlarına örnekler veriniz.
Cevap:
Misafirler En Güzel Şekilde Ağırlanırdı
Yetimler ve Yoksullar Gözetilirdi
Akrabalık ve Komşuluk İlişkilerine Özen Gösterilirdi
Mutluluklar ve Üzüntüler Paylaşılırdı.
İsraftan Kaçınılırdı

3. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) nasıl bir eş, baba ve dede olduğunu kısaca yazınız.
Cevap:
Peygamber Efendimiz örnek bir eş, örnek bir baba ve örnek bir dedeydi. O eşlerine karşı merhametli, sevgi dolu, onlara yardım eden biriydi. Çocuklarına karşı merhametli, onlara değer veren bir babaydı. Torunlarına karşı da şefkat dolu, onlarla yeri geldiğinde şakalaşan ve onlara gözü gibi bakan biriydi.

B. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

1. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) bir sahabiye “…Allah’tan korkun, çocuklarınız hususunda adaletli olun” (Müslim, Hibe, 13.) buyurması, onun çocuklara nasıl davranılmasını istediğini gösterir?
Cevap: C) Çocuklara eşit davranılmasını

2. Hz. Muhammed (s.a.v.) ve Hz. Hatice’nin (r.a.) evliliklerinden kaç çocukları dünyaya gelmiştir?
Cevap: D) 6

3. Hz. Muhammed’in (s.a.v) soyu hangi çocuğu ile devam etmiştir?
Cevap: A) Fatıma

5. Sınıf Ders Kitabı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi MEB Yayınları Sayfa 99    

4. Aşağıdakilerden hangisi Hz. Peygamberin, ailesi içindeki güzel davranışlarına örnek olarak gösterilemez?
Cevap: C) Hz. Peygamber ailesini ilgilendiren konularda kendi karar verirdi.

5. – Hz. Peygamberin ilk kızıdır.
– İlk Müslümanlardandır.
– Ali ve Ümame adında iki tane çocuğu vardır.
– Hz. Muhammed’den (s.a.v.) önce vefat etmiştir.
Yukarıda bahsedilen kişi aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A) Zeynep

6. Hz. Muhammed’i (s.a.v.) dedesinin vefatından sonra koruyup gözeten, evini paylaşan ve aynı zamanda Hz. Peygamberin akrabası olan kişi aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: D) Amcası Ebu Talip

7. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) kızı Hz. Fatıma’nın (r.a.) düğününün çok sade bir törenle gerçekleşmesi, çeyizinin de çok sade olması, Hz. Peygamberin ailesinin hangi örnek davranışının bir göstergesidir?
Cevap: C) İsraftan kaçınılması

5. Sınıf Ders Kitabı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi MEB Yayınları Sayfa 100  

8. Hz. Hatice (r.a.) Mekke’nin soylu kadınlarındandı. Üstün ahlakından dolayı kendisine …………. lakabı verilmişti.

Yukarıdaki boşluğa yazılması gereken kelime aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?
Cevap: B) Tahire

9. Hz. Muhammed (s.a.v.) bir gün torunlarından birini kucağına almış öpüyordu. Hz. Peygamberin bu davranışını gören sahabeden biri şöyle dedi; “Benim on tane çocuğum var ama şimdiye kadar onların hiçbirisini öpmedim.” Hz. Muhammed (s.a.v.) ona şöyle buyurdu; “Merhamet etmeyene merhamet edilmez.” (Buhârî, Edeb, 18.)

Bu olay Hz. Muhammed’in (s.a.v.) hangi özelliğini ön plana çıkarmaktadır?
Cevap: C) Çocuklara sevgisini göstermekten çekinmeme

10. Aşağıdakilerden hangisi Hz. Peygamberin aile bireylerine karşı davranışı hakkında doğru bir bilgidir?
Cevap: D) Hz. Muhammed’in (s.a.v.) ailesi kararlarında birbirlerine danışırdı.

C. Aşağıdaki sorular doğruysa başına (D), yanlışsa başına (Y) yazınız.

1. (Y) Hz. Muhammed’e (s.a.v.) cömertliğinden dolayı el-Emin lakabı verilmiştir.
2. (D) Hz. Peygamber çocukları görünce onlara selam verirdi.
3. (D) Hz. Hasan (r.a.) ve Hz. Hüseyin (r.a.), cennet gençlerinin efendileridir.
4. (Y) Hz. Peygamber torunlarını çok severdi fakat namaz kılarken kendisini rahatsız etmelerinden hoşlanmazdı.
5. (Y) Hz. Muhammed (s.a.v.) ve Hz. Hatice’nin (r.a.) dört çocuğu vardır.

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Cevapları için Tıklayın!





BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAS

Yorumlar

  1. AsiyeGülÇal dedi ki:

    hocanızla iyi tartıştınız her işi aklınızdan yapmalısınız ödevleri bile

  2. Pro ENES58 dedi ki:

    Mükemmel bir site. Diger sitelerde böyle güzel açıklamıyor. Yapanın eline sağlık. Emege saygı, çok ugraşmışlar. Tebrik ederim.

    1. ADMİN dedi ki:

      Teşekkürler Enes:) Başarılar

    2. Yusuf EFE dedi ki:

      İnşallah bugünkü ve yarınki iki sınavdan güzel notlar alayım dua edin

  3. RUKİYE MUHAMMEDİ dedi ki:

    ayıp değilmi niye cevapları gönderiyorsunuz burdan ödevlerinizi yapınca zekimi oluyorsunuz ben DİN KÜLTÜRÜ ÖĞRETMENİYİM

    1. Polen Pırıl dedi ki:

      Yoo anlamayınca birde hocam o zaman sizde interneti yapana diyeceniz

    2. Anonim dedi ki:

      Rukiye hocam haklısınız

    3. emre dedi ki:

      sen konuşma sanki ödev yapmayı çok seviyoruz

      1. Bunu okuma dedi ki:

        Yokdeve

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.