Web Sitemize Hoşgeldiniz, 26 Şubat 2020

6. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Bilim ve Teknoloji Tema Sonu Değerlendirme Cevapları


Şimdiki Yazımızda “6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları 3. Tema Bilim ve Teknoloji Tema Sonu Değerlendirme Cevapları Sayfa 104, 105” Konusundan Bahsedeceğiz

6. Sınıf Türkçe MEB Yayınları  Sayfa 104  

1-7. soruları okuduğunuz metne göre cevaplayınız.

1. Okuduğunuz metinde “çıkarılabilir ortam” olarak tanımlanan araçların ortak özelliği nedir? Yazarak açıklayınız.
Cevap: Bilgisayarlara sonradan takılıp çıkarılabilir ve birden fazla bilgisayarda kullanılabilir.

2. Çıkarılabilir ortamlar, bilgisayarlarda hangi nedenle ve amaçla kullanılmaktadır? Aşağıya yazınız
Cevap: Müzik dinlemek ve oyun oynamak amacıyla kullanılmaktadır.

3. Çıkarılabilir ortamlarda satın alınan ürünlerin dezavantajları nelerdir? Maddeler hâlinde yazınız.
Cevap:

  • Vakit kaynı yapmak.
  • Yol parası harcamak.
  • Odanızda yer açmak.

4. Dijital içeriklerin günümüzdeki kullanım biçimi hakkında bilgi veriniz.

Cevap: Günümüzde kullanılan dijital içerikler, hızlı ve kullanımı kolaydır. Bu dijital içeriklerle, müzik dinlenebiliyor, film izlenebiliyor, oyunlar oynanabiliyor. Fiziksel olarak ulaşamadığımız içeriklere, dijital içerikler sayesinde ulaşılır. Ayrıca bu içerikler, çok fazla yer kaplamaz.

6. Sınıf Türkçe MEB Yayınları  Sayfa 105  

5. Dijital içeriklerin internet ortamındaki paylaşımı ne tür sorunlara yol açabilir? Düşüncelerinizi yazınız.
Cevap: Bazı dijital içerikler virüslü olabilmektedir. Bu nedenle bilgisayarımızın bozulmasına neden olabilmektedir. Ayrıca, içeriklerin paylaşılması kötü niyetle insanların bilgilerimizi ellerine geçirmesine de neden olabilmektedir.

6. Bu metnin anlam bütünlüğünden yola çıkarak metnin sonuna, en az beş cümlelik bir paragraf da siz ekleyiniz
Cevap: İndirirken de güvenilir siteleri kullanmak gerekir. Her önümüze çıkan sitelere girmek kötü sonuçlar doğurabilir. Sözün özü, her zaman lisanlı içerikler kullanılmalı ve bu şekilde teknoloji nimeti yerli yerinde kullanılmalıdır.

7. Okuduğunuz metnin ana düşüncesini yazınız.
Cevap: “Teknoloji bizleri, ulaşamayacağımız içeriklere ulaştırabilir.”

8. Aşağıdaki metni okuyunuz. Metinle ilgili verilen yargılardan metne göre doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.

(Y) Teknoloji, hayatımıza faydadan çok zarar getirmektedir.
(D) Teknolojik gelişmeler, doğayı olumsuz etkileyebilmektedir.
(D) Doğanın korunması için bilinçlenme gerekmektedir.
(D) Teknolojiyi geliştirirken bir yandan da doğaya karşı duyarlılık geliştirilmelidir.

9. Aşağıdakilerin hangisinde adın yerini tutan bir sözcük kullanılmamıştır?
Cevap: A) Bilgisayar kullanımı hızla artmaktadır.

10. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde soru anlamı bir zamirle sağlanmıştır?
Cevap: D) Kahvaltıda ne yemiş?

6. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Ders Kitabı Cevapları için Tıklayın!



Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAS

Yorumlar

  1. Yakan top dedi ki:

    Bence de

  2. Eninim dedi ki:

    Bence güzel ama 3. Soruda bir şey dehr yazabilirdiniz

    1. Yakan top dedi ki:

      Bence de

  3. Anonim dedi ki:

    Cevaplarin hepsi dogru

    1. Anonim dedi ki:

      Aynen bencede

    2. Çağla tesir dedi ki:

      Anonim vallahi ilginç cevapların var sınıfınızda hiç kimse seninle aynı cevapları vermemiş mi?????????

      1. Isim dedi ki:

        Yorum bulamadında anonime laf mı atıyon

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.