Web Sitemize Hoşgeldiniz, 15 Temmuz 2020

6. Sınıf Türkçe MEB Yayınları “Milli Kültürümüz” Tema Sonu Değerlendirme Cevapları


Şimdiki Yazımızda “6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları 6. Tema Milli Kültürümüz Tema Sonu Değerlendirme Cevapları Sayfa 200, 201” Konusundan Bahsedeceğiz

6. Sınıf Türkçe MEB Yayınları  Sayfa 200 Cevapları  

1-5. soruları metne göre cevaplayınız.

1. Bu metindeki bilgilere dayanarak Hatice Teyze’nin halı dokumaya kaç yaşında başladığı söylenebilir?
Cevap: 15 yaşında başladığı söylenebilir.

2. Bir halının aşağıda verilen oluşma aşamalarını metne göre sıraya koyunuz. Sıralamanızı yaptiktan sonra oluşan paragrafi aşağıya yazınız. Paragrafınızı yazarken “önce, sonra, bunun ardından, ilk olarak, hemen arkasından” gibi ifadeler kullanınız.
Cevap: Koyunların yünleri kesilir. Koyunlardan kesilen bu yünler sıcak suyla yıkanır. Yünlerin kirli suyunu gidermek için durulama yapılır. Yünlerin içi temizlenir. İçi temizlenen yünler taranmak için makineye verilir. Yünler kök boyayla renklendirilir. Boyanan ipler dokuma makinesine gerilir. Halının motifi belirlenir. Halı dokunmaya başlanır.

6. Sınıf Türkçe MEB Yayınları  Sayfa 201 Cevapları  

3. Bu parçada Milas halılarının hangi özelliğine vurgu yapılmıştır? Aşağıya yazınız.
Cevap: Milas halısının en önemli özelliklerinden biri, doğal boyayla yapılıyor olmasıdır.

4. Okuduğunuz metinde geçen “Ev işlerinden arta kalan zamanını halı dokuyarak değerlendirdiğini söylese de alçakgönüllülükle, attığı her ilmek ve ellerindeki hızı hayranlıkla izliyorum.” cümlesinden ne anladığınızı aşağıya yazınız.
Cevap: Hatice Teyze boş zamanlarını halı dokuyarak geçirdiğini ifade etmiştir. Bu sözüyle bu işte çok iyi olmadığını vurgulamak istemiştir. Ancak yazar onun çok hızlı ve iyi halı dokuduğunu düşünmektedir.

5. Bu metinden hareketle aşağıdaki yargılardan hangisine ulaşılamaz?
Cevap: B) Fabrikalarda dokunan halılar Milas Salı Pazarı’nda satılmaktadır.

6. Milas halıları pazarlayan bir tüccar olduğunuzu düşünerek aşağıdaki yönergeleri uygulayınız.

7. Milas halıları pazarlayan bir tüccar olduğunuzu düşünerek aşağıdaki yönergeleri uygulayınız.
Cevap: B) Köpekler çöp kutusunun çevresinde toplandı.

8. Yukarıdaki numaralandırılmış cümlelerle bir paragraf oluşturulduğunda doğru sıralama aşağı- dakilerden hangisi olur?
Cevap: B) III – IV – I – V – II

9. Aşağıdakilerin hangisinde altı çizili kelime, isim durum eklerinden birini almamıştır?
Cevap: D) İzleyeceğimiz film biraz sonra başlayacak.

6. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Ders Kitabı Cevapları için Tıklayın!



Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAS

Yorumlar

  1. İsmim malasef yok dedi ki:

    7.etkinlik varda benmi göremiyorum acaba?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.