Web Sitemize Hoşgeldiniz, 07 Aralık 2019

6. Sınıf Türkçe MEB Yayınları “Obezite Hakkında 10 Soru 10 Cevap” Metni Etkinlikleri Cevapları


Şimdiki Yazımızda “6. Sınıf Türkçe Obezite Hakkında 10 Soru 10 Cevap Metni Etkinlik Soruları ve Cevaplar Sayfa 224, 225, 226, 227, 228, 229″ Konusundan Bahsedeceğiz

6. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 224 Cevapları 

1. Etkinlik

A) Aşağıdaki kelimeleri anlamlarıyla örnekteki gibi eşleştiriniz.

B) Anlamını eşleştirdiğiniz kelimeleri sözlük sırasına uygun biçimde sıralayınız.

Cevap:

diyabet
diyetisyen
etmen
genetik
kronik
metabolizma

2. Etkinlik

Aşağıdaki soruları metinden hareketle cevaplayınız.

1. Obezitenin oluşum nedenleri nelerdir? Örnekler veriniz.
Cevap: Aşırı ve yanlış beslenme alışkanlıkları (çok yemek yemek, öğün atlamak), yetersiz fiziksel aktivite (gün boyu bilgisayar karşısında oturmak, sosyokültürel etmenler (maddi durumun yetersizliğinden dolayı faydalı besinlerin alınmasındaki zorluk, ailenin ve yaşanılan çevrenin beslenme konusundaki bilinçsizliği), genetik etmenler (aile büyükleri arasında obez olanların olması).

2. Obezitenin oluşum nedenlerinden hangisinin daha yaygın görüldüğünü düşünüyorsunuz? Nedenleriyle anlatınız.
Cevap: Eğitim düzeyi ve gelir durumunun obezitenin oluşmasında etkili olduğunu düşünüyorum. Eğitim düzeyi düşük olan kişilerde sağlıklı beslenme bilinci oluşmamaktadır. Gelir durumu kötü olan aileler sağlıklı beslenme yerine karın doyurmaya yönelik hamur işi, ekmek, fast food ürünleri gibi yiyeceklere yönelmektedirler.

3. Eski çağlarda obezite neyin simgesi olarak kabul ediliyordu? Bunu gerekçelerinizle birlikte yorumlayınız.
Cevap: Obezite, zenginliğin simgesi olarak kabul ediliyordu. Zengin kişiler, sahip oldukları imkanların fazla olmasından dolayı her istediğini yiyebiliyor, fakir kişiler ise her istediklerini yiyemiyorlardı. Bu nedenle zenginliğin simgesi olarak kabul edilmiş olabilir.

4. Obezitenin tedavi yöntemleri nelerdir? Açıklayınız.
Cevap: Diyet(tıbbi beslenme) tedavisi, egzersiz tedavisi, davranış değişikliği tedavisi, cerrah tedavisi.

5. İleri yaşlarda zayıflamak neden zorlaşmaktadır?
Cevap: Yaş ilerledikçe metabolizmanın yavaşlaması, farklı beslenme alışkanlıkları oluşması, fiziksel aktivitelerin azalması, vücudun hormonal dengesinin değişmesinden dolayı zayıflamak zorlaşmaktadır.

6. Zayıflama diyetlerinin bir plana uygun şekilde hazırlanması ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?
Cevap: Hedeflere ulaşmanın yollarından birisi de planlı hareket etmektir. Zayıflamak da bir hedef ise bunun için uygulanacak diyetin de uygun bir şekilde planlanması gerekir. Uygun bir şekilde hazırlanan diyetlerden istenilen sonuç alınabilir.

3. Etkinlik

“Sağlık” kelimesinin sizde çağrıştırdıklarını aşağıdaki noktalı alanlara yazınız. Yazdığınız kelimelerden üç tanesini kullanarak bir konuşma yapınız.

6. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 225 Cevapları 

4. Etkinlik

A) Aşağıda, “Beden Kitle İndeksi (BKİ)” ile ilgili açıklamalar verilmiştir. Bu açıklamaları dikkatle okuyunuz.

6. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 226 Cevapları 

5. Etkinlik

A) Aşağıdaki afişi inceleyiniz. Afişin hazırlanış amacı nedir? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cevap: Afişin hazırlanış amacı, insanları hareket etmeye, spor yapmaya teşvik etmektir.

B) Yukarıdaki afişin hazırlanış amacından hareketle arkadaşlarınıza bir konuşma yapınız. Konuşmanızı aşağıdaki forma göre planlayınız.
Bunu kendiniz yapabilirsiniz.

6. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 227 Cevapları 

6. Etkinlik

“Sağlıklı Beslenme” konulu bir afiş tasarlayınız. Afişinize uygun bir slogan yazınız. Tasarladığınız afişi büyüklerinizden yardım alarak sosyal medyada paylaşınız.

7. Etkinlik

Aşağıdaki üyelik formunu, istenen bilgiler doğrultusunda doldurunuz.

Formu kendiniz doldurmalısınız.

6. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 228 Cevapları 

8. Etkinlik

A) Aşağıdaki broşürde yer alan bilgileri dikkatlice okuyunuz.

6. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 229 Cevapları 

B) İncelediğiniz broşürden hareketle aşağıdaki etkinlikleri yapınız.

Cevap:

1. Piramidin alttan ikinci basamağında yer alan besinlerin önerilen günlük tüketim miktarlarını yazınız.

Sebze grubu günde 2½ – 4 porsiyon

Meyve grubu günde 2½ – 4 porsiyon

2. Piramidin en üst basamağında yer alan besinlerin tüketimiyle ilgili neler önerilmektedir? Bu besinlerle ilgili yapılan öneriyle ilgili düşüncelerinizi yazınız.

Seyrek ve az miktarda tüketilmesi önerilmektedir. Bu besinler şeker oranı yüksek besinlerdir. Hareketsiz bir yaşam ile birlikte bu tür besinler obeziteye ve diyabet gibi hastalıklara neden olurlar. Seyrek ve az tüketilmesi uygundur.

3. Kas ve kemik güçlendiren aktiviteler arasında ip atlama, barfiks ve şınav sayılabilir.

4. Hareketsiz yaşam süren bireyler için bu broşürde şunlar önerilmektedir:

Bilgisayar, oyun konsolları, televizyon vb. başında günde 2 saatten fazla vakit geçirmemek. Şekerli yiyecekleri seyrek ve az tüketmek.

5. Bisiklete binmek, paten kaymak ve yürüyerek okula gitmek gibi aktiviteler günlük aktiviteler olarak adlandırılmaktadır.

6. Kendinizi bu piramidin hangi basamağına yerleştirebilirsiniz? Nedenleriyle yazınız.
Cevap: Altan birinci sıraya yerleştirirdim. Çünkü, o basamakta yer alan besinleri çokça tüketiyorum.

9. Etkinlik

Aşağıdaki fıkrayı okuyunuz. Fıkrada verilmek istenen ana düşünceyi bulunuz.

Cevap: Fıkrada verilmek istenen ana düşünce: Hasta ziyaretlerini kısa tutmak gerekir.

6. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Ders Kitabı Cevapları için Tıklayın!



BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAS

Yorumlar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.