Web Sitemize Hoşgeldiniz, 07 Aralık 2019

8. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi MEB Yayınları Ders Kitabı “Zekat ve Sadaka-Ünitemizi Değerlendirelim” Cevapları


Şimdiki Yazımızda “8. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 64, 65, 66, 67 Cevapları”  Konusundan Bahsedeceğiz

8. Sınıf Ders Kitabı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi MEB Yayınları Sayfa 64  

A. Aşağıdaki açık uçlu soruları cevaplayınız.

1. İslam dininin paylaşma ve yardımlaşmaya verdiği önemi açıklayınız. (Cevap İçin Tıklayın)

2. Zekât ve sadaka arasında ne fark vardır? Açıklayınız.(Cevap İçin Tıklayın)

3. İnfak kültürünün toplumumuzdaki yansımalarına örnekler veriniz.(Cevap İçin Tıklayın)

4. Hz. Şuayb’ın (a.s.) Medyen toplumuna tebliği hangi hususları içermektedir? Açıklayınız.(Cevap İçin Tıklayın)

5. Maûn suresinde hangi mesajlar verilmektedir? Yazınız.(Cevap İçin Tıklayın)

B. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

1. – Allah’ın (c.c.) bize verdiği nimetlere karşılık bir şükür ifadesidir.
– Fakirlik ve sosyal adaletsizliğin çözüm yollarından biridir.
– Zenginlerle fakirler arasındaki kıskançlık, kin ve düşmanlık duygularını giderir.
Yukarıda bahsedilen ibadet hangisidir?
Cevap: B) Zekât

8. Sınıf Ders Kitabı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi MEB Yayınları Sayfa 65  

2. Aşağıdakilerden hangisi zekâtı verilen mallardan biri değildir?
Cevap: C) Oturulan ev

3. I. Zekât kelimesi temizlenme, çoğalma, bereket, gelişme anlamlarına gelir.
II. Toprak ürünlerinden zekât verilmez.
III. Zekât verirken yakın çevreden başlamalıyız.
IV. Zekât verecek kişi bedence sağlıklı olmalıdır.
Yukarıda zekât ile ilgili verilen bilgilerden hangisi veya hangileri doğrudur?
Cevap: A) I-III

4. I. Ramazan ayında bayram namazından önce verilmesi gerekir.
II. Halk arasında bu sadaka türüne “fitre” de denir.
III. Nisab miktarı malı olan her Müslümanın fitre vermesi gerekir.
IV. Sahip olduğumuz malların kırkta biri oranında verilir.
Yukarıda fıtır sadakası hakkında verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: C) Yalnız IV

5. “Sadaka-i cariye; insanın ölümünden sonra da sevabı devam eden sadakadır.” Buna göre aşağıdakilerden hangisi sadaka-i cariye örneği olarak gösterilemez?
Cevap: C) Tebessüm etmek

6. I. Ahmet’in adres soran birine yardım etmesi
II. Talha’nın sınıfa girdiğinde güler yüzle selam vermesi
III. Cem’in yaşlı bir teyzenin poşetlerini taşıması
Yukarıdaki davranışlar hangi ibadet kapsamında değerlendirilir?
Cevap:
B) Sadaka

8. Sınıf Ders Kitabı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi MEB Yayınları Sayfa 66  

7. “Zekât veren insanlar hem Allah’a (c.c.) hem de toplumda zor durumda bulunan insanlara karşı görevlerini yapmış olurlar. Zekât ekonomik yönden durumları iyi olan insanların Allah rızası için yoksul, düşkün ve borçlu insanlara yardım etmelerine aracılık eder.”
Buna göre, aşağıdakilerden hangisi zekâtın toplumsal işlevlerinden biri değildir?
Cevap:
D) Toplumsal farklılıkları koruması

8. Allah’ın (c.c) rızasını kazanmak için yapılan her türlü iyiliğe ne denir?
CevapB) Sadaka

9. Aşağıdakilerden hangisi Mâûn suresinin mesajlarından biri değildir?
CevapA) Oruç bizi iyiliğe yönlendirmelidir.



BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAS

Yorumlar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.