Web Sitemize Hoşgeldiniz, 14 Aralık 2019

8. Sınıf Türkçe Dörtel Yayınları Kişisel Gelişim Tema Sonu Ölçme ve Değerlendirme Soruları ve Cevapları


8. Sınıf Türkçe Dörtel Yayınları Çalışma Kitabı 4. Tema Kişisel Gelişim Değerlendirme Soruları Sayfa 106, 107, 108, 109

A. 1, 2, 3 ve 4. soruları yukarıdaki paragrafa göre cevaplayınız.

1. Paragrafa en uygun başlık ne olabilir? Yazınız.
Paragrafa en uygun başlık şu olabilir; Hayat bir okul

2. Paragrafın ana fikri nedir? Yazınız.
İnsan yaşı kaç olursa olsun bir şeyler öğrenmeye ihtiyaç duyar.

3. Paragrafta geçen “ders almak” kelime grubunu deyim anlamıyla bir cümlede kullanınız.
Geçmişte yaptığı hatalardan ders almışa benziyor.

4. Yukarıdaki paragrafta geçen eş anlamlı ve zıt anlamlı kelimeleri bulunuz. Bu kelimeleri eş anlamlıları ve zıt anlamlıları ile birlikte tablodaki yerlerine yazınız.

Eş anlamlı kelimeler; Hayat-Yaşam, Okul-mektep, Öğretmen-muallim,

Zıt anlamlı kelimeler: Doğum-ölüm, bitmek-başlamak, artmak-eksilmek.

B. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına D, yanlış olanların başına Y yazınız.

C. Aşağıdaki metni okuyunuz. Soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

Aşağıdaki 1, 2 ve 3. soruları yukarıdaki paragrafa göre cevaplayınız.

1. Yazarın söz ettiği insanlarda aşağıdaki özelliklerin hangisi görülmez?
Cevap: B) Tebessüm

2. Paragrafta sözü edilen kişilerin, etrafı kasıp kavurmalarının nedeni nedir?
Cevap: C) Yüreklerindeki kinin onları tutuşturması

3. Yazarın beklentisi nedir?
Cevap: D) Tesadüfen karşımıza çıkan insanları sevebilmek

4. Aşağıdakilerden hangisi deyim değildir?
Cevap: A) Yüreklerindeki kin

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde vurgu zaman üzerindedir?
Cevap: A) Öğretmenimiz Türkçe yazılısını yarın yapacak.

6. “Çiçekleri ve böcekleri şiirle anlattı.” cümlesindeki fiilin çatısı aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?
Cevap: B) Etken-geçişli

7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde belirtili nesne vardır?
Cevap: C) Kısacık ömürlerini harcıyorlar.

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinin yüklemi, öznesine göre edilgen, nesnesine göre geçişsiz bir fiilden oluşmuştur?
Cevap: C) Yürüyen merdivenlerden çıkıldı.

Ç. Aşağıdaki metnin yazım yanlışlarını ve noktalama eksiklerini belirleyiniz. Metnin doğru biçimini aşağıya yazınız.

İple bağladıkları odunları sırtlarına alıp yürüdüler. Yükleri epey ağırdı. Çok geçmeden Emre ile Selçuk geride kaldı. Selçuk: “Uff sırtıma odun batıyor! Benimde ip omzumu kesti. İrem ile yiğit uzak tan seslendiler. “Haydin durmayın yürüyün. Top oynamaya benzemiyor değil mi?



BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAS

Yorumlar

Henuz yorum yapilmamis.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.